No Worries, mate. Wij hebben de antwoorden!

Veelgestelde Vragen

Welkom op onze FAQ-pagina! Heeft u nog andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Sheepie® Producten

Welke daktent past bij mij?

Welke daktent het beste bij jou past, hangt van een aantal factoren af: met hoeveel personen je reist, wat voor auto je hebt en uiteraard je budget.

Bezoek dan uw plaatselijke daktentspecialist. Zij weten precies welke Sheepie tent geschikt is.

Welke accessoires heb ik nodig?

Nou, dat is een goede vraag. Wij adviseren minimaal een anticondensmat. Dan heb je een goede basis om te kamperen. Dan raden wij je aan om een ​​korte kampeertrip te maken, te kijken wat je mist en welke Sheepie accessoires bij je passen.

Bekijk alle Sheepie-accessoires

Waar kan ik een Sheepie-product kopen?

Wij hebben een ruim aanbod aan dealers in en rondom Europa. Bezoek de pagina ‘Waar te koop‘ om te zien welke officiële Sheepie-dealer bij u in de buurt is.

Geen dealer in de buurt? De meeste van onze dealers verzenden onze tenten.

Kan ik rechtstreeks bij Sheepie kopen?

Sheepie verkoopt producten niet rechtstreeks aan de eindgebruiker. Een geautoriseerde Sheepie-dealer is uw eerste aanspreekpunt voor de aanschaf van een Sheepie-product.

De dichtstbijzijnde dealer of servicepunt vindt u hier.

Past een Sheepie daktent op mijn auto?

We kunnen u geen definitief antwoord geven of onze daktenten in uw specifieke voertuig passen vanwege het enorme aantal rekken en voertuigmodellen op de markt. De belangrijkste eisen zijn dat het dak en de draagstangen van uw voertuig een dynamische gewichtsbelasting hebben van 55 tot 80 kg (zie gewichten van de tenten) en dat de draagstangen minimaal 70 cm uit elkaar staan. U kunt de dynamische gewichtsbelasting van het dak van uw voertuig vinden in de gebruikershandleiding van uw voertuig of door contact op te nemen met de fabrikant.

Sheepie® Gebruik

Is een Sheepie-tent eenvoudig op te zetten?

Sheepie daktenten zijn ontworpen voor snel en comfortabel kamperen. Al onze daktenten zijn binnen 2 minuten op te zetten. Ook het neerklappen gaat snel en eenvoudig. Reguliere daktenten hebben een intern frame, waardoor het tentdoek bij het neerklappen de neiging heeft naar buiten te vallen. De Yuna en Jimba Jimba daktenten hebben een extern frame waardoor dit probleem wordt opgelost, zodat u binnen 3 minuten weer de weg op kunt.

Is het bevestigingsmateriaal voor het monteren van een Sheepie daktent inbegrepen?

Ja. De montageset bevindt zich meestal samen met een gereedschapsset in één van de schoenenzakken van de tent. Het enige wat u nodig heeft zijn 2 draagstangen voor uw auto.

Mijn dakdragers hebben een maximale belasting van 80 kg, hoe kunnen we daar op slapen?

De meeste dakdragers specificeren alleen hun dynamische gewichtsbelasting, dat is het gewicht dat ze kunnen dragen tijdens het rijden (dat wil zeggen: als uw dakdragers een dynamische gewichtsbelasting van 80 kg hebben, mag u niets zwaarder dan dat op de stangen plaatsen wanneer u aan het rijden bent). Omdat er tijdens het rijden ook andere krachten (wind, remmen, hobbels etc.) aan het werk zijn, is de statische gewichtsbelasting (gewichtslimiet als je geparkeerd staat) feitelijk veel hoger dan de dynamische gewichtsbelasting.

Aan welke kant van de auto staat de ladder?

Het mooie aan Sheepie® daktenten is dat je hierin flexibel bent. U kunt zelf kiezen aan welke kant van de auto u de ingang plaatst. Er is met andere woorden geen voor- of achterkant qua rijrichting.

Sheepie® Onderhoud

Hoe moet ik mijn daktent langdurig opbergen?

Er zijn verschillende aanbevolen manieren om uw daktent op te bergen, maar zorg er eerst voor dat de tent volledig droog is.

Mocht u de daktent moeten inklappen terwijl deze nog nat is, klap hem dan bij thuiskomst altijd open en droog hem direct af. Schimmel en meeldauw kunnen zich vormen als de tent te lang gesloten blijft terwijl hij nat of vochtig is.

Laat u bij het afzetten van uw tent altijd door iemand anders assisteren. Dit helpt u letsel en mogelijk schade aan uw voertuig te voorkomen. Als u de tent zelf moet verwijderen, is een soort hijssysteem aan te raden. Er zijn verschillende kajaktakelsystemen die hiervoor uitstekend zouden werken.

Als u de tent moet verwijderen en in uw garage moet opbergen, zorg er dan voor dat u de tent nooit op het cement zet, omdat dit de buitenste PVC-afdekking zou kunnen beschadigen. Gebruik altijd een schuimkussen om de tent op te zetten, en ja, het is prima om de meeste modellen op hun kant te zetten.

Eén ding waar de meeste mensen niet aan denken, is de tent in een zeil wikkelen om te voorkomen dat knaagdieren de stof beschadigen. De beste aanbeveling is om de tent in rekfolie te wikkelen om de stof te beschermen tegen vocht, stof en beestjes.

Sheepie® B2B

Hoe kan ik dealer worden?

Als u geïnteresseerd bent om een ​​geautoriseerde Sheepie®-dealer te worden, moet u over een bedrijfslicentie (uitgegeven door uw lokale overheid) en een showroom beschikken.

Bent u geïnteresseerd in de distributie van onze producten? Heeft u een showroom? Vul dan het formulier in.

Waarom is Sheepie de ideale daktent?

  • Sheepie® daktenten zijn zeer eenvoudig te installeren op een voertuig, rechtstreeks uit de doos. Met andere woorden: er is geen bouwpakket dat je vooraf in elkaar moet zetten.
  • De beste prijs-kwaliteit daktent op de markt. Dat is waar uw klant naar op zoek is.
  • Veel reserveonderdelen; Sheepie® heeft een ruim assortiment reserveonderdelen. Onze tenten zijn modulair opgebouwd, waardoor alles indien nodig vervangen kan worden.
  • Veel voorraad en goede, betrouwbare levering
  • Zeer flexibel team

Ik wil de tenten verhuren, kan dat bij Sheepie tenten?

Onze daktenten zijn ideaal voor de verhuur. Vrijwel geen losse onderdelen, waardoor er bijna niets kan kwijtraken. Ze zijn ideaal voor een zeer breed scala aan voertuigen en ze zijn licht van gewicht.

Kortom, een vriend voor iedereen.